Ostoskorisi on tyhjä.

Sinappinen lohi lankulla

07.06.2015

Lohen grillaamisen yksi haaste on se, että nahka tuppaa jäämään kiinni ritilään niin, että palaa on vaikea saada irti kokonaisena. Lohi jos joku kaipaa myös hieman savun aromia. Lankulla grillaaminen poistaa ritilään tarttumisen ja antaa lohelle hienostuneen, kevyen savun maun. Lankkuja on saatavilla lepästä ja seetristä valmistettuina. Käytin tässä seetrisiä, koska pidän kovasti sen tuoksusta ja sen antamasta mausta.

Marinadi

  • 0,2 dl Dijon-sinappia
  • 2 rl hunajaa
  • 1 rl oliiviöljyä
  • 1 rl balsamiviinietikkaa
  • 2 rl tuotetta timjamia

800 g lohta leikattuna annospaloiksi

Marinadissa ei ole lainkaan suolaa, joten suolasin kalan Smallstoren verkkokaupassa myynnissä olevaa kalalle tarkoitettua Pincée de sel -suolasekoitusta. Tavallinenkin suola tietenkin käy hyvin, mutta tuo Pincée de sel -suolasekoitus antaa kalalle pienen hienostuneen vivahteen. Suolaamisen jälkeen sivele kalojen pinnalle marinadi ja laita jääkaappiin maustumaan.

Lankkulohi maustettuna

Grillauslankkujen valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin laittamalla ne likoamaan veteen noin puolen tunnin ajaksi. Lankut kannattaa myös öljytä yläpinnaltaan, jolloin kala ei tartu niihin.

Lämmitä grillin noin 200 asteeseen ja laita lankut lämpiämään muutamaksi minuutiksi ennen kuin laitat kalat lankuille. Grillaa kaloja noin 15 minuuttia.

Lankkulohi grillissä

Tarjoilin kalan Smallstoren parsarisoton kanssa.  

Lankkulohi risottopedillä