Ostoskorisi on tyhjä.

Oluttölkkibroileri

1 kokonainen broileri (ei kana)
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
3 rkl mielimausteseostasi
1 oluttölkki (mielellään tummaa olutta)

Huuhtele broileri kauttaaltaan ja kuivaa talouspaperilla. Sivele broilerin sisä- ja ulkopintaan ruokaöljy ja sen jälkeen suola, pippuri ja mausteseos. Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.

Avaan oluttölkki ja juo se puolilleen. Laita tölkki pöydälle. Paina broileri tölkin ympärille levittäen sitä jaloista molemmin käsin. Siirrä broileri grilliin siten, että broilerin jalat ja tölkki muodostavat kolmijalan. Voit myös käyttää tarkoitukseen suunniteltua telinettä, jonka avulla broileri pysyy paremmin pystyssä eikä siitä tihkuva rasva pääse tippumaan grilliin. 

Grillaa sitä epäsuoralla grillauksella keskilämmöllä noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes lihan lämpötila rintafileestä mitattuna on 74 astetta. Voit todeta lihan kypsyyden myös pistämällä terävällä veitsellä viillon lihaan. Jos valuva neste on kirkasta, on liha kypsää. Ota broileri grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Liittyvät tuotteet