Ostoskorisi on tyhjä.

Lankkulohi

Lohifileitä
Oliiviöljyä

Valmistukseen:
Grillauslankkuja

Liota lankkua tunnin ajan.

Huomaa! Saat lankkuun makua liottamalla sitä erilaisissa nesteissä, esimerkiksi inkiväärioluessa, oluessa, merisuolalla maustetussa vedessä tai tuorepuristetussa sitruunamehussa. Kokeile rohkeasti erilaisia mausteita.

Nosta lankku nesteestä, taputtele se kuivaksi käsipyyhkeellä ja sivele lankun molemmille puolille oliiviöljyä. Huomaa! Maustetuilla öljyillä saat ruokaan lisää makua.

Sivele lohifileet oliiviöljyllä (tavallisella tai maustetulla) ja lisää haluamasi mausteseos. Aseta lohifileet lankun sileälle puolelle. Anna grillin lämmetä. Laita lankku grilliin ja sulje kansi. Kypsennä lohifileitä 15–20 minuuttia.

Huomaa! Kokonaisen kalan valmistusaika on 45–50 minuuttia.

Tarkasta, että lohifileet ovat valmiit. Kypsä liha on läpikuultamatonta ja sitä on helppo jakaa haarukalla. Tarkasta kypsyysaste lohifileen paksuimmasta osasta. Tarjoa lohifileet vihannespedin päällä. Purista kalan pinnalle sitruunan, limen tai appelsiinin mehua. Nauti.

Huom.! Jos lankku syttyy tuleen grillauksen aikana, sulje grillin kansi ja käännä polttimet pois päältä. Varmista, että lankku ei hehku enää, liottamalla sitä päivän ajan vedessä ennen varastointia.

Valmisteluaika: 60 minuuttia

Liittyvät tuotteet