Ostoskorisi on tyhjä.

Suklaaganache

3 dl kermaa
300 g tummaa suklaata
pari voinokaretta

Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi, jotta sulattaminen helpottuu ja siirrä rouhe muovi- tai lasikulhoon. 

Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita kerma ja suklaa yhtenäiseksi seokseksi.

Suklaan sulettua, lisää joukkoon voi ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Seoksen jäähdyttyä, vatkaa se vaahdoksi. Mikäli seos alkaa erottumaan, olet vatkannut liikaa. Tällöin aseta kulho, jossa seos on vesihauteen päälle ja sulata se uudelleen, jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja vaahdota uudestaan.

Seos jähmettyy melko nopeasti, joten se kannattaa käyttää valitun jälkiruoan (esim. tämä suklaapizza) koristeluun tai päällystämiseen mahdollisimman nopeasti.

Voit halutessasi maustaa suklaaganachea mielesi mukaan. Voit lisätä kuumennettavaan kermaan esim. likööriä, sitruunan/appelsiinin/limen kuorta tai mehua, vaniljaa, kardemummaa, chiliä... Ripaus suolaa (voit käyttää myös maustettua suolaa) tuo suklaan maun erityisen hyvin esiin.

Kuva: "Ganaché de chocolate" by Luisa Contreras is licensed by CC BY 2.0

Liittyvät tuotteet